Aerobie Pro Ring - световен рекордьор за най-дълъг полет!

Aerobie Pro Ring - световен рекордьор за най-дълъг полет!

17 юли 2017

Aerobie Pro Ring e уникалият летящ ринг на Aerobie Inc, който от създаването си през 1984 година до сега два пъти подобрява световния рекорд на Гинес за хвърляне на най-дълго разстояние на предмет без усилващи скоростта обстоятелства. 

 

Първото си постижение Aerobie Pro бележи през далечната 1984 година, благодарение на Скот Цимерман, чието хвърляне във Форд Фънстън, Сан Франциско  постига полет от 381.1 метра, а няколко години по-късно през 1988 година Aerobie Pro става и първият предмет, хвърлен от човек през Ниагарския водопад, чието дело е отново на Цимерман.

 

Но постиженията на летящото чудо Pro Ring не спират до тук и на 14 юли 2003 година е поставен и новият световен рекорд. След сериозна подготовка и множество часове прекарани в тренировка новият носител на приза е Ерин Хеммингс  (Erin Hemmings) от Мендосино, Калифорния, заслужено взема наградата от 1000 долара, предложена от собственика на Aerobie. С перфектното си хвърляне от ръба на скалата Хеммингс изпраща Aerobie Pro Ring на изключителните 406.30 метра, с което поставя и новия световен рекорд.

 

Аероби е продукт на американската компания Aerobie Inc., проектирано и патентовано през 1984 година от станфордския преподавател, инженер Алън Адлър. То е по-добрата алтернатива на познатото на всички фризби, което благодарение на уникалната си аеродинамична форма и качествата на материала, от който е изработен, позволява лесна и много забавна игра. Аероби рингът осигурява стабилен и дълъг полет, с много малко съпротивление, а благодарение на пръстеновидната си форма е изключително лесен е за хвърляне и хващане, което го прави предпочитано и любимо забавление за малки и големи.

 


Ползите от играта на фризби са неоспорими – чист въздух, разнообразни физически движения, развиване на сръчност, възможност да бъдем с любимите си хора – приятели, семейство.

прочети още