Фризбито – забавен начин да поддържаме добра форма!

Фризбито – забавен начин да поддържаме добра форма!

25 юни 2017

Всички знаем, че редовната физическа активност е ключа към здравословния начин на живот.

 

Липсата на време обаче, както и еднообразието на възможностите за спорт на закрито са едни от основните проблеми, който пречат и демотиврат съвремените хора да спортуват редовно.

 

Ето защо топлите месеци на годината са идеалното време, в което можем да заменим скучните и прашни фитнес зали с развлекателни активности на открито.

 

Играта на фризби е един изключително забавен начин да поддържаме тялото и кондицията си във форма през лятото.

 

По същество играта се състои в подаването на диск или ринг  между 2 или повече играчи. Играта на фризби има предимството, че може да се играе от всяка една възрастова група, а напоследък дори набира скорост като професионален спорт -  Ултимейт.

 

Ако се питате какво толкова полезно има в хвърлянето на един диск насам – натам, позволете ми да ви кажа, че това което се случва в тялото ви по време на активна игра с фризбито е наистна изумително. Никой не би заподозрял, че с това дори наивно на вид занимание за час, играещият изгаря около 250-300 калории, упражнявайки общата си мускулатурата и координация.

 

Играта на фризби може да извае невероятно красив контур на тялото ви, тъй като изисква определени движения, които ви карат да използвате мускули, които обикновено не използвате. Когато улавяте диска, трябва да се придвижите бързо към него, да клекнете или да скочите, за да го хванете. Използвате краката, бедрата, торса и ръцете си.

 

Интензивната игра облагодетелстват и сърдечно – съдовата система,  така практически всички мускули и системи в тялото ви са балансирано натоварени.

 

Не  бива да подминаваме и другата изключителна важна полза от играта на фризби, а именно възможността за осъществяване на социални контакти.

 

В ежедневието ни, когато интернет комуникаците ни лишават освен от физическа активност така и от реални социални контакти това е твърде важно, за да се чувстваме освен във физическа и в кондиция на духа.

 

А ако все още не разполагате с фризби , горещо ви съветвам да изберете някой от качествените продукти на американската компания Aerobie.

 

Именно с Aerobie Pro Ring е поставен световния рекорд на Гинес за „хвърляне на най-далечно разстояние на предмет без усилващи скоростта обстоятелства“ - 406 метра.


Aerobie Pro Ring e уникалният летящ ринг на Aerobie Inc, който от създаването си през 1984 година до сега два пъти подобрява световния рекорд на Гинес за хвърляне на най-дълго разстояние на предмет без усилващи скоростта обстоятелства.

прочети още